Het idee achter Ooit & Nooit

Mijn winkel in het mooie Utrecht-Oost is er voor de inbreng en verkoop van ooit & nooit gedragen merkkleding voor dames. Wat voor de één geen goede aankoop bleek, kan voor een ander een perfecte match zijn. Hoe leuk is het om voor beiden iets te kunnen betekenen! En hoe fijn om zo een steentje bij te dragen aan verduurzaming.

Kledingstukken die ik van de ene klant binnen krijg, hang ik zes weken in de winkel om een andere klant in de gelegenheid te stellen haar slag te slaan. Het ruime assortiment in mijn winkel varieert daarmee bijna wekelijks.

Een greep uit de merken die je in de winkel kunt verwachten:
Vanilia, Frans Molenaar, Mart Visser, Armani, Claudia Sträter, Erny van Reymersdal, Karen Millen, Cora Kemperman, Cos, Pauw, Betty Barclay en Anna van Toor.

Wat je niet in mijn winkel vindt is kleding van grote ketens, zoals bijvoorbeeld Hema en Hennes & Mauritz. Het tweedehands aanbod daarvan is te groot en past eenvoudigweg niet in mijn winkel.

Een goede bestemming voor niet verkochte kleding!

Een groot deel van de aangeboden kleding wordt verkocht, maar ook een deel niet. De kleding is uw eigendom en u kunt de niet verkochte kleding dan ook gewoon weer mee naar huis nemen. Ooit&Nooit biedt echter ook mogelijkheden om alsnog een nieuwe bestemming voor deze kleding te vinden. De keus is aan u!

  1. Emmaus: Het geld dat de kleding opbrengt na verkoop door Emmaus, wordt gebruikt voor de opvang van mensen in een probleemsituatie, met name dak- en thuislozen.
   emmaus-utrecht.nl
  2. Dress for Success: Mensen met een uitkering of een minimum inkomen kunnen hier kleding krijgen om representatief naar een sollicitatiegesprek te gaan.
   dressforsuccess.nl
  3. Karien Bruurs: Karien volgt een opleiding tot stylist duurzame mode en maakt van diverse kledingstukken weer één nieuw, origineel exemplaar. Uw kleding krijgt zo echt een geheel nieuw leven! (zie foto en begeleidende tekst bij etalage van oktober 2020).
  4. Stichting Mag Ik Dan Bij Jou: Een andere mogelijkheid die Ooit&Nooit u biedt is om uw kleding nog een extra kans te geven verkocht te worden in de winkel. De opbrengst van het kledingstuk wordt in dat geval overgemaakt aan de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, een stichting die u vast wel kent van het gelijknamige lied dat Claudia de Breij zo mooi zingt. Dit noodfonds helpt ouders van kinderen met kanker bij onvoorziene kosten die de situatie met zich meebrengt.
   magikdanbijjou.nl